diumenge, 25 de febrer del 2007

El perquè d'aquesta assignatura

S’acostuma a associar el que anomenem Noves Tecnologies amb la despersonalització i la fredor en les relacions humanes. Cal, però, donar-li la volta a aquestes apreciacions i veure la tecnologia com un mitjà més que ens pot ajudar aconseguir moltes de les coses que sense ella ens és molt difícil d’aconseguir. En la lluita per d’igualtat d’oportunitat de les persones hi pot jugar un paper fonamental l’ús i, encara millor, el bon ús d’aquestes tecnologies.
Ja son molt els llocs en que s’està aconseguint que les TIC juguin un paper fonamental en el desenvolupament econòmic i social d’una o més d’una comunitat.
Darrera d’aquesta tecnologia sempre hi trobarem l’esforç de les persones perquè aquesta arribi al màxim de gent possible i que aquesta intensitat no només ho sigui en el terreny més quantitatiu si no que la vessant més qualitativa de les TIC ajudi tant els pobles com a les persones. És aquí quan emergeix la figura del que anomenem Connector o pont d’enllaç entre el món evidentment tecnològic i la seva vessant més humana.
Aquesta assignatura farà especial incidència a d’interacció entre les persones que utilitzen les TIC com a seu nexe d’unió. Ciberespai, Cibercultura, Internet Social, seran alguns dels conceptes que ens ajudaran a reflexionar i analitzar aquest fenomen poc estudiat fins ara.